27.11.2022

Украинските апаши скандализираха с версия, правят се на ударени за крупните обири, но… ВИДЕО

Руслан Добровски и Денис Шейтанов разполагали с три квартири, в които държали плячките…

Украинците Руслан Добровски и Денис Шейтанов, задържани за крупни кражби за над 100 бона от имоти в Бургас, остават в ареста, решиха бургаските магистрати. 

Пред районния съд двамата се ожалиха, че са били бити с електрошок по време на ареста им вчера. Двамата чужденци обаче се направиха на ударени за крупните кражби, съобщава “Флагман”.

 

„Ние сме бежанци, а все едно сме попаднали в Гестапо. Прокурорът трябваше да контролира разследването, а те ни биха. Не знаем в какво точно сме обвинени, не разбираме същността на обвинението“, каза в съдебната зала Денис, който обвини прокурор Христо Христов в нехайство и поиска отвод.

Защитникът им адвокат Пламен Найденов добави, че в този случай начинът за събиране на доказателства бил различен от упоменатия в Наказателния кодекс.

Съдия Яна Атанасова счете, че към момента думите на украинците са без покритие, тъй като липсват доказателства, че е осъществено насилие спрямо тях по време на задържането им, което пък не обосновавало отвод на прокурора.

Адвокат Пламен Найденов поиска мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата, тъй като щял да представи пред съда медицински удостоверения за здравословно състояние на украинците, които съдържали лични данни за интимния живот на обвиняемите.

Съдия Атанасова прие искането и журналистите бяха помолени да напуснат залата.

В кулоарите на съда бе и жената на Руслан Добровски – Злата Добровска.

Припомняме, че Руслан Добровски и Денис Шейтанов са обвинени, че са тарашили над 10 апартамента в Бургас и са задигнали много пари и златни накити от имотите. Само от едното жилище – в жк. „Изгрев“, са отмъкнали над 100 хил. лв – пари и благороден метал.

Двамата професионални крадци разполагали с три квартири, в които държали плячките. А в домовете на бургазлии влизали чрез къртачи и богат асортимент от заготовки за ключове, които донесли от Украйна.