27.11.2022

Първа СНИМКА на Сашко от болницата, баща му разкри какво прави детето

Момченцето е много по-добре, вече се храни само, но все още не говори, съобщи баща му…

Таткото на изчезналия Сашко, който бе открит в събота в планината – Александър Цветанов даде актуална информация за състоянието на детето и пусна във Фейсбук негова снимка от “Пирогов”, след като детето беше изведено от интензивното, пише Телеграф бг.

Момчето вече е изведено от реанимацията на “Пирогов”, където бе прието веднага след откриването му. Сашко е настанен в самостоятелна стая, заедно с баща си.

“Сашко е много по-добре, пуска си клипчета и музика от нета”, съобщи таткото. Той допълни, че момченцето вече се храни само, но все още не говори.

 

Прокуратурата и МВР работят по поне три версии за изчезването на малкия Сашко от Перник. Първата е, че момченцето аутист е избягало само. Останалите са, че е бил отвлечен или държан някъде.

Към момента официално е съобщено, че бащата на Сашко – Александър Цветанов, не е дал откуп. Стана ясно още, че обявената награда от 100 000 лв. пък е отказана от спасителите Милко и Веско. Те се включили в издирването на детето още от първия ден.

Шефът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров пък коментира, че 12-годишното момченце няма наранявания или повреди, които да застрашават живота му. „С Александър ще работят психолози.

Днес той ще бъде преведен от реанимация в нормална стая, след което предстои да бъде изписан. Как му се отразяват 8 дни в планината – зависи от много неща”, допълни д-р Димитров.

Полицаи заявиха ,че същинското разследване тепърва започва. Криминални психолози и експерти, които работят с деца с аутизъм, ще се занимават със Сашко, за да разберат какво се е случило.