27.11.2022

Официално: Двама братя турци са убили граничаря Бъчваров, оръжието е открито у тях

Това е станало ясно на среща в Одрин между заместник-министри на вътрешните работи и част от ръководството на МВР с валията на града.

Българската и турската страна след убийството на браздата се разбраха да се работи за подобряване на работата и съвместната дейност, така че сигурността по границата да бъде подобрена.

32-годишен български полицай от Елхово бе застрелян край българо-турската граница в началото на смяната си.

 

По време на срещата в Одрин между заместник-министри на вътрешните работи и част от ръководството на МВР с валията на Одрин е станало ясно, че граничният полицай е бил убит с ловна пушка. Задържани са двама братя – турски граждани. У тях е открита и ловната пушка с 23 патрона, съобщава bTV.

Основна цел на срещата между българската и турската страна е подобряване на работата и съвместната дейност, така че сигурността по границата да бъде подобрена и да бъде намален мигрантският натиск и да не се стига до подобни трагедии.

„От областния управител на Одрин получихме уверение, че ще бъдат увеличени нарядите на жандармерията. Още от вчера са започнали тези дейности. С още по-голямо внимание ще работят по така наречените каналджии, които се намират на турска територия, както ние ще работим съответно по нашите канали. Ще бъдат сформирани съвместни комисии, които да работят постоянно и да имат минимум един път на месеца работни срещи“, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев.