27.11.2022

Отвлечен ли бе 12-г. Александър, ето какво разкриха от прокуратурата..

Ще се търсят следи по тялото, и по дрехите му. За момента няма следи от насилие, разкри прокурор Албена Стоилова..

„Краят на издирването не значи край на разследването. То ще продължи, за да се разбере дали Сашко е станал жертва на престъпление“, това заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Албена Стоилова.

Тя бе категорична, че версиите за случилото се са повече от една, работи се по всички. Няма водеща такава – проверява се и версията за отвличане.

„Съдебномедицинската експертиза ще бъде възложена. Вчера детето е било освидетелствано. Иззети са дрехите, с които е било намерено. Мога да потвърдя, че това са дрехите, с който е бил в деня, в който изчезна.

Ще се търсят следи по тялото, и по дрехите му. За момента няма следи от насилие“, уточни Албена Стоилова.

Тя каза, че все още детето не е говорило за случилото му се.

На този етап няма сведения да е искан откуп на бащата, който е петък обяви, че ще даде 100 00 парична награда на този, който му върне момчето.

„Майката на Сашко все още не е в България. По нейни данни има нагласата да се върне от Великобритания, но искала да приключи издирването на детето. Тя ще бъде разпитана“, каза прокурор Албена Стоилова.

„Все още не се знае как и дали се е движил Сашко през дните, в които бе в неизвестност.

Именно факта, че детето се е хранило и пиело вода през последните дни, ни кара да проверим и дали не е държано някъде.

На мястото, където Сашко бе намерен, не са открити предмети, но днес ще има допълнителни огледи.

Детето е било с обувки, но доброволците видели, че са мокри и са ги свалили“, каза още говорителят на Окръжна прокуратура – Перник.