27.11.2022

Жоро Игнатов нарече “чудото” на Сашко наивно обяснение и каза защо

Репортерът-адвокат посочи, че детето е открито след като бащата обявява, че ще даде награда от 100 000 лева за откриването му..

Репортерът-адвокат Жоро Игнатов не смята, че Сашко от Перник е оцелял абсолютно сам в гората в продължение на 8 денонощия.

Както БЛИЦ писа 12-годишното момче бе открито в събота след 8 дни в неизвестност. Сашко бе открит край Радомир от делтапланеристи. Момчето е било босо, с леки охлузвания по краката, но добро общо състояние.

Именно това кара Игнатов да се осъмни. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил:

Цялата планина е трудно проходима. Може да Ви съдействаме да се качите, но се облечете с подходящи дрехи“. Това каза пред журналисти един от мъжете, които откриха 12-годишния Александър. В същото време детето не е било добре екипирано, но е оцеляло и то цели 8 денонощия – без храна и вода.

„Чудото“ стана след като бащата обяви, че дава награда от 100 000 лева за откриването му. Щастлив съм, че Сашко е жив, но не вярвам в наивното обяснение, че планината е била майка за него”, написа Игнатов във Фейсбук.

От прокуратурата съобщиха, че ще проверяват версията дали детето не е държано принудително, а да е пуснато днес заради обявената от бащата парична награда от 100 000 лева.

Предстои назначаване на експертизи, в т.ч. съдебномедицинска за състоянието на детето.