27.11.2022

Дрогираният и пиян бивш полицай, убил дете в Казанлъшко, със скандална версия

Димитър Косев каза, че страда от бронхопневмония и в момента е на силни лекарства..

Пияният и дрогиран шофьор, който с автомобила си предизвика смъртта на дете на пътя в казанлъшкото село Бузовград, остава за постоянно в ареста. Това постанови състав на Районният съд в Казанлък, съобщава БНТ.

57-годишният бивш полицай Димитър Косев блъсна 14-годишния Иван и избяга от мястото на престъплението. Момчето почина тази сутрин в болницата в Стара Загора.

 

Първоначалното обвинение срещу Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда ще бъде променено в причиняване на смърт, след предоставяне на резултатите от аутопсията.

Пред съда обвиняемият поиска да бъде освободен под домашен арест, защото бил болен. Той каза, че страда от бронхопневмония и в момента е на силни лекарства. Косев обясни, че не е избягал от местопрестъплението, защото не разбрал какво е станало. Научил, че е блъснал дете след като полицията го потърсила.

Съдът го остави в ареста с мотива, че има опасност да се укрие. А жителите на Бузовград отложиха планирания за тази вечер протест, с който искат справедливо наказание за шофьора. Отдадоха почит към паметта на момчето пред читалището в селото за рано прекършеният живот. Протестите им срещу войната по пътищата ще продължат утре.

“Лицето ще бъде привлечено към това по-тежко престъпление, за което е предвидено наказание за срок от 3 до 15 години. Ако евентуално наблюдаващият прокурор прецени, че казуса представлява особена тежест ще бъде повдигнато и обвинение за престъпление, което предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години”, заяви окръжният прокурор Дичо Атанасов.