27.11.2022

Брутална сцена: Работник в автомивка в Пловдив се качи за отмъщение в БМВ Х5 на шефа и стана страшно

Подсъдимият знаел къде се съхранявали ключове, парите от оборота на автомивката и други вещи..

Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение на А.Г.М. за престъпление по чл.346, ал.2, т.1, предл.1-во и 2-ро, т.2, предл.1-во и т.3 вр. ал.1 вр. чл.195, ал.1, т.4, предл.2-ро от НК, за това, че на 24.02.2022г. в Пловдив, противозаконно отнел чуждо МПС, а именно лек автомобил “БМВ Х5“, от владението на З.Ж.М. без негово съгласие, с намерение да го ползва като е последвала повреда на превозното средство, като деянието е извършено в пияно състояние, пише plovdiv24.bg.

Подсъдимият А.Г.М. изпил голямо количество алкохол и решил, че ще отиде до автомивка, находяща се в града под тепетата, където преди време работел, с цел да вземе 20-30 лева, които според него собственикът на автомивката му дължал.

Подсъдимият знаел къде се съхранявали ключове, парите от оборота на автомивката и други вещи. При пристигане на адреса А.Г.М. видял, че бившият му шеф бил паркирал управлявания от него лек автомобил “БВМ Х5“.

Подсъдимият отишъл до чекмеджето, където се съхранявали пари и ключове, и тъй като не видял пари, взел оригиналния контактен ключ за лекия автомобил. Въпреки, че бил неправоспособен водач на МПС и бил употребил алкохол, решил да вземе автомобила и да го покара за известно време.

Поради неопитността си обаче не могъл да овладее МПС-то и след няколко резки маневри ударил управляването от него МПС последователно в три паркирани автомобила – товарен автомобил “ДАФ ФА ЛФ 45“, лек автомобил “Ауди А3“ и товарен автомобил “Мерцедес Спинтер 213 ЦДИ“, като им нанесъл, както и на управлявания от него автомобил, значителни материални щети.

Делото е насрочено в Разпоредително заседание и стартира през идната седмица.